Therapeutenbeurs Achterhoek 1 oktober 2019

Heb je interesse in gezond eten, bewegen en psyche, allergenen diëten, gezonde recepten? Of blijf je graag op de hoogte van actuele medische en complementair medische informatie?

Kom dan naar onze “Hart van Grolle Lifestyle Event” in Groenlo op dinsdag 1 oktober 2019. Entree is €5,- en tickets zijn verkrijgbaar aan de deur. Je krijgt meteen een leuke goodbag mee.

Geef je van te voren op voor de presentaties want in de zaal kunnen niet meer dan 30 mensen.

Wij willen alternatieve preventieve geneeswijze onder de aandacht brengen. We hebben ook een Heilpraktiker uitgenodigd uit Duitsland.

Adres
Beltrumsestraat 15-17-19
7141 AJ Groenlo

Tijden
van 17:00 uur tot 21:00 uur
Er zijn vele kraampjes met:
– (para)medische informatie
– suppletie en natuurvoeding
– gezonde tussendoortjes
– tips voor allergenen
– boeken
– snuffelconsulten

Presentatie medische thermografie start om 19:30 uur door De Groene Zuster.
geef je snel op! dat kan via info@degroenezuster.nl

Wie staan er op de therapeutenbeurs?

De Groene Zuster

De presentatie voor thermografie is met name leuk voor therapeuten, maar ook voor mensen met interesse voor een onderzoek voor zichzelf is dit zeer informatief.
Mijn verhaal hoe en waarom ik begon met thermografie.
Ik heb een praktijk voor acupunctuur gehad en in die jaren had mijn moeder een praktijk voor natuurgeneeskunde.
We deelden veel van onze kennis met elkaar en hadden bijna dagelijks wel een belletje. Ik heb heel veel van haar geleerd.
In 2008 kreeg mijn moeder na een mammogram de diagnose borstkanker. Wij waren zo verbaasd, vol ongeloof hebben we elkaar uren aangestaard.
We kwamen erachter dat we niets wisten van borsten.
We deden natuurlijk alles wat we wisten en mijn moeder koor daarnaast voor de reguliere weg. Ze is overleden in 2012 aan de gevolgen.
Het heeft me zeer veel verdriet gedaan en ik ben op zoek gegaan online naar alles wat er maar te weten was over borstkanker, de diagnoses, de behandelingen, en vooral was ik op zoek naar wat er preventief gegeven wordt aan vrouwen om borstkanker te voorkomen. Dat laatste shockeerde me. Helemaal niets werd er aan vrouwen gegeven, totaal geen info te vinden. WE denken dan misschien: “ja maar Pink Rbbon is er toch?” Pink Ribbon haalt geld op en besteed 10% daarvan aan het laten uitzoeken van medicatie.

Geen preventie dus, en ook geen info aan vrouwen wat ze kunnen doen om hun borsten gezond te houden. Heel summier wordt er iets verteld over hoe je je borsten moet onderzoeken en dat doen ze nog fout ook.
Er was echter één ding wat een verschil zou kunnen maken wat ik tegenkwam in mijn zoektocht, en dat was medische thermografie.
Het kwam als een openbaring over me heen hoeveel vrouwen verdriet moeten hebben in Nederland vanwege dit borstkanker verhaal. En dan te weten dat 30% een vals positieve diagnose had maakte het alleen maar erger. Ik besloot naar Amerika te gaan en mijn praktijk acupunctuur stop te zetten.
Zo heb ik de thermografie meegenomen en ben ik begonnen.
Inmiddels leidt ik ook andere thermografen op; zowel artsen als therapeuten uit Nederland en andere delen van Europa.
De Groene Zuster heeft nu zo’n 25 locaties in Nederland en België waar de Thermografie wordt uitgevoerd.
De huisartsen verwijzen allemaal door als we iemand hebben doorgestuurd met een hoog niveau van zorg.
De borstpoli.nl maakt uitstekende echogrammen, en deze artsen geven les aan de thermografen en borstweefsel therapeuten die aangesloten zijn bij De Groene Zuster.

De oncologen en radiologen in de ziekenhuizen zijn nog wat sceptisch over medische thermografie, ze weten niet goed hoe ze de fysiologische onderzoeken moeten interpreteren. Of ze zeggen dat het een verouderde techniek is. Medische thermografie was namelijk al aanwezig in de ziekenhuizen in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het probleem was echter dat radiologen zich niet hielden aan de protocollen bij het uitvoeren en vervolgens niet wisten hoe ze de temperaturen konden interpreteren. Mammografie kwam en de Nederlandse gezondheidsraad besloot dat dat mammografie Gouden Standaard zou worden in het borstonderzoek voor vrouwen met knobbels en later zelfs als bevolkingsonderzoek aangeboden zou worden aan alle vrouwen van 50 jaar en ouder.
Hoe ik omga met de vragen die komen, of der weerstand dat dit geen kanker onderzoek is? Ik heb de vragen inmiddels al honderden keren beantwoord en ze ook geplaatst op onze website. Het belangrijkste voor mij is het geven van uitleg, dat iemand (ook een arts niet) niet begrijp hoe thermografie werkt is niet erg, dus leggen we het graag uit.

Nory Bussink

* Heb je fysieke of mentale klachten?
* Zit je niet lekker in je vel?
* Vind je het moeilijk om keuzes te maken?
* Of heb je klachten waar je de vinger niet op kan leggen.
Mijn naam is Nory Bussink. Ik zet graag mijn intuïtieve kwaliteiten in om jou en jouw dieren te helpen bij de vragen die op jullie pad komen

Door in verbinding te gaan met jezelf, nodig ik je uit om naar de situatie te gaan kijken. Dit kan met (eigen) dier(en) of met dieren die bij mij wonen. Door dit samen met dieren te doen wordt je gesteund in jouw proces.

Dieren kunnen ons helpen met inzicht krijgen in vraagstukken en keuzes. Dieren zijn in staat boodschappen over te brengen en je inzichten te laten zien en voelen.

Tijdens een coachingsessie leggen we verbinding met de dieren. Dit kan helpen om bijvoorbeeld helderheid te krijgen in keuzes waar je mee worstelt of het zetten van de juiste vervolgstappen, zodat je het kan integreren in je dagelijks leven. En waar nodig kan ik tijdens een coachingsessie etherische olie inzetten als een extra ondersteuning in de juiste richting

Wil je meer weten, kijk dan op mijn website
www.norybussink.nl

Praktijk de Kemper

Hoi, mijn naam is Muriël Meekes (31 jaar), samen met mijn vriend en onze zoon woon ik op een melkveebedrijf in Aalten (Lintelo).
Na jaren in de geestelijke gezondheidszorg te hebben gewerkt met jongeren/jong volwassenen en hun ouders was het tijd om mijn eigen praktijk voor contextuele therapie te starten.

Ondanks dat het leven voor de meeste mensen positief lijkt, kan het zijn dat dit voor jou momenteel niet zo voelt. Overal om je heen zie je stralende mensen met fijne gezinnen, goede vrienden en een leuke baan. Waarom voel jij dit geluk niet?
Soms drukt een heftige gebeurtenis een stempel op het leven en lukt het jou niet meer om de draad op te pakken. Er kunnen oplopende spanningen in het gezin ontstaan, je zit niet lekker in je vel of je voelt je niet (meer) op je plek bij je huidige baan en/of opleiding. Je blijft vasthouden aan oude patronen en weet niet hoe jij je hiervan los kunt weken. Dit kan invloed hebben op jouw eigenwaarde en kijk op het leven. Wanneer jij je hierin herkent kan deskundige hulp wenselijk zijn.

In mijn praktijk bied ik contextuele therapie dat zich richt op relatie- en gezinsproblematiek. Daarbij staan integriteit, betrokkenheid en persoonlijke aandacht voor mij centraal.
Samen kijken we wat er voor jou nodig is om een weg te vinden in deze lastige periode en in de toekomst.

Mijn praktijk is gelegen in het prachtige buitengebied van Aalten waarbij het zelfs mogelijk is om tijdens de gesprekken een wandeling te maken in de directe natuurrijke omgeving.

Wilt u meer weten, kijk dan op mijn site:
www.praktijkdekemper.nl

Begeleiding verlies

7 wandelingen Omgaan met verlies.
Ieder mens krijgt vroeg of laat in het leven te maken met verlies. Een verlies gaat langzaam maar zeker over in een herinnering. Je draagt de herinnering van het verlies als het ware met je mee. Je hoeft je het maar te “herinneren” en dan komt daarmee ook het gevoel naar boven. Je hoort mensen zeggen “het is goed zo”. De persoon bedoelt ondanks dit verlies lukt het me om verder te gaan met mijn leven.
De maatschappij waarin we leven biedt weinig ruimte voor gevoelens van verdriet. Deze snelle wereld is meer gericht op uiterlijk en succes. En dan kan het zijn dat na verloop van tijd het verlies wordt “weggeduwd” en de persoon zo voor het oog weer prima meedraait in de dagelijkse hectiek. Het natuurlijke rouwproces is verstoord en de “herinnering” is vooral pijn en verdriet.

Op zaterdag 5 oktober geef ik een inspiratiewandeling voor Bewust Achterhoek. Deze wandeling is een onderdeel van 7 wandelingen Omgaan met verlies. Heel vaak worstelen mensen in een periode van rouw dat er in het verleden zaken niet goed zijn gegaan. In deze wandeling krijg je inzicht dat er heel veel wel is goed gegaan en dat het belangrijk is ook hier aandacht aan te schenken. De wandeling start om tien uur bij de Heikamp Hengeloseweg 2 in Ruurlo. Maximaal 8 personen en wil je mee wandelen geef je vooraf op bij Bewust Achterhoek.

Acupunctuur Aalten/Groenlo

Acupunctuur kent zijn oorsprong in China, waar al eeuwen gebruik wordt gemaakt van deze mooie geneeswijze. Bij acupunctuur Aalten werk ik voornamelijk met 2 zeer oude methodes.
Acupunctuur werkt bij een veelvoud van klachten zoals : spierproblematiek, pijn klachten, depressie, vermoeidheid, overgangsklachten, spijsverterings- en slaap problemen, en zo zijn er nog vele aandoeningen die met acupunctuur goed te behandelen zijn. Heeft u klachten met of zonder aanwijsbare oorzaak, dan is acupunctuur een mooie geneeswijze.
Jeannette werkt via de 2 oude methodes ( dr Tan en Master Tung) ga ik op zoek waar de verstoring vandaan komt en probeer van daaruit de balans te herstellen. Dit betekent dat als iemand komt voor bv nekklachten, er ook andere dingen verbeteren, bv slapen, stoelgang etc. Dit komt omdat ik met deze methodes de balans in het hele lichaam herstel. Het hele lichaam en de geest wordt behandeld. Ik werk meestal niet op de pijnplek, maar vaak op handen, armen, benen en voeten.
Geraldine werkt voornamelijk klassiek en maakt veel gebruik van moxa, cupping en shiatsu
Acupunctuur werkt geen medicatie tegen, maar kan wel bijwerkingen van medicatie verminderen. Kan prima samen met andere therapieën.

Multi Wave Oscillator

De laatste jaren heeft preventie en leefstijl geneeskunde een bewuste en stevige plek in onze samenleving ingenomen.
Symptoombestrijding is immers maar een tijdelijke oplossing en ziekte wordt steeds vaker herkend als een signaal dat het lichaam uit balans is geraakt en om aandacht en heling vraagt.
Leefstijl geneeskunde is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke en holistische wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen en te stimuleren en de algehele gezondheid te bevorderen en te behouden.
Om dit op een ontspannen pijnloze en effectieve manier te doen hebben wij gekozen voor een hoogfrequentie apparaat op de therapeutische etage (boven) in het Hart van Grolle.
Dit apparaat; De Multi Wave Oscillator (MWO) is ontworpen door niemand minder dan Nikola Tesla en Georges Lakhovsky. Deze wetenschappers waren hun tijd ver vooruit met deze revolutionaire uitvinding.
Vandaar dat men na 1925 heeft geprobeerd het gebruik van hoogfrequente apparaten uit te bannen. Gelukkig zijn er in deze tijd duizenden van deze apparaten over de hele wereld met veel succes in gebruik. Sinds 1991 is de eerste MWO in Nederland in gebruik genomen en verder ontwikkeld en uitgebreid.
De MWO is een resonantietoestel dat op subtiele wijze een holistisch breedspectrum aan frequenties met harmoniëen produceert. Het zou ook een muziekinstrument genoemd kunnen worden en het door de MWO gegenereerde harmonische veld “herinnert” de cellen van het lichaam aan hun natuurlijke gezonde trilling.
De MWO geeft een diepgaande ontspanning in zittende (of liggende) houding en een algeheel gevoel van welbehagen, MWO therapie heeft aangetoond dat lichamelijke pijnen zeer snel en effectief behandeld kunnen worden en dat infecties, virussen en wonden sneller helen.

MWO therapie is tevens uitermate geschikt voor mensen met kanker, lyme, reuma, fibromyalgie, ms, burnout en voor vele andere auto-immuun ziektes en ongemakken.
Voor steeds meer mensen die geestelijk en lichamelijk overbelast zijn geraakt door electrostress is de MWO ook zeker een uitkomst.
Om deze therapie toch voor iedereen financieel bereikbaar te maken is er de mogelijkheid om de “Rife” plasma-lamp in te zetten, hiermee kan een een groep mensen tot 10 á 15 personen tegelijk behandeld worden.
De “Rife” plasma-lamp kan ook bij groepsmeditaties ingezet worden.
Middels glaselektroden kunnen klachten ook plaatselijk behandeld worden.

Een behandeling met de MWO duurt per keer 20 minuten.
Vooraf en achteraf de behandeling is er zeker ruimte voor een gesprekje en een kop thee.
Daarnaast kunnen wij u (indien gewenst) ondersteunen omtrent ontgifting, voeding en supplementen, daar dit het algehele genezingsproces nog meer zal optimaliseren.
De intensieve behandeling met de MWO tussen de ringen is niet geschikt voor mensen met een pacemaker of metalen delen in het lichaam, voor behandeling met de “Rife” plasma-lamp en de glas elektroden is dit geen probleem.
Behandelingen worden (op dit moment) niet vergoed door zorgverzekeraars.
www.multiwaveoscillator.nl
Wilt u meer info of een afspraak maken?
06 39 56 09 61

Hart van Grolle
Beltrumsestraat 15-17-19
7141 AJ Groenlo