Van Arkel & Van den Boom advocaten

Janneke Kalk

Gespecialiseerd in

·         (echt)scheiding

·         mediation

·         verdeling gemeenschap van goederen

·         afwikkeling huwelijkse voorwaarden na echtscheiding

·         afwikkeling samenlevingsovereenkomsten

·         (wijziging) kinder- en of partneralimentatie

·         ouderschapsplannen en zorgregelingen

·         erkenning en gezagszaken

·         adoptie

·         IPR-zaken (echtscheidingen met een internationaal karakter)

·         onder curatelestelling en bewindvoering

Lid van

·         Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS)

·         VvCP Vereniging voor Collaborative Practice

Aangesloten bij

·         Mediationfederatie Nederland (MfN)

·         Lions Oost Achterhoek

Als advocaat en mediator sta ik mensen bij die verwikkeld zijn in een scheidingsproces en/of te maken krijgen met andere familierechtelijke vraagstukken. Wanneer er bij een scheiding kinderen betrokken zijn, probeer ik met de mensen een mediationtraject in te gaan. Ik sta dan beide partijen bij. Voor de kinderen verandert er veel, zij zijn gebaat bij een goede en respectvolle communicatie van hun ouders.

Ook wanneer er financiële belangen op het spel staan, te denken valt aan de verdeling van een onderneming of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, kan een mediationtraject tot goede, werkbare, oplossingen leiden.

Wanneer een dergelijk traject niet tot de mogelijkheden behoort, dan probeer ik, samen met mijn cliënt, in overleg met de (advocaat van de) wederpartij te treden om tot onderlinge afspraken te komen. Komen partijen er in onderling overleg niet uit, dan wordt een geschil aan de rechter voorgelegd en is een procedure onvermijdelijk. Voorop staat dat er zo efficiënt mogelijk geprocedeerd wordt.

Van cliënten krijg ik terug dat ik hen coachend door een moeilijke periode loods, waarin de mogelijkheden en de onmogelijkheden duidelijk en helder geschetst worden. Naast mijn juridische kennis beschik ik over financiële en fiscale kennis die goed van pas komt voor het scheppen van duidelijkheid in een soms onzekere periode. Uiteindelijk gaat een scheiding niet alleen over het verleden, maar vooral over een nieuwe toekomst.

Na ruim 17 jaar bij een gemiddeld groot advocatenkantoor in het Oosten van het land gewerkt te hebben ben ik op 1 januari 2018 toegetreden tot de maatschap van Van Arkel & Van den Boom advocaten. Een advocatenkantoor specifiek gericht op familierecht, met oog voor de cliënt en waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Cliënten die woonachtig zijn in de Achterhoek of in Twente ontvang ik graag, na afspraak op onze bezoeklocatie aan de IJsselkade 15 te Zutphen óf op onze bezoeklocatie aan de Beltrumsestraat 17 te Groenlo.

Nog een persoonlijke aanvulling, in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn drie kinderen. Verder loop ik graag hard, bij voorkeur trails en doe ik aan fitness.

jannekekalk

Janneke Kalk

vandenboom