Visie

Wereldwijd ligt er op het verkrijgen van voedsel, de natuur en onze leefomgeving grote druk door een afname van de biodiversiteit. Het aanbod is eenzijdig, de verwerking van voedsel gebeurt met allerhande toevoegingen als smaakmakers en mooimakers: over het transport of het opstoken van kassen maar nog te zwijgen. Dit willen wij veranderen en onze naam Streekmarkt ‘Hart van Grolle’ eer aan doen. We zijn een coöperatieve eetwinkel en gevestigd in een duurzaam gebouw in het hart van Groenlo. Het zonnedak geeft je het gevoel alsof je buiten winkelt.


Hart van Grolle is een overdekte groene streekmarkt, waar tezamen door afzonderlijke een compleet assortiment aan verse en ambachtelijk geconserveerde producten van boerderijen en producenten uit de regio verkrijgbaar zijn. Een markt waar de bakker het brood vers bakt en de slager het vlees voor je ogen bereidt. En waar appels naar pas geplukt ruiken en waar je in een kop koffie het land van herkomst kunt proeven. Waar de bakker de molenaar kent en de slager weet hoe de boer zijn vee verzorgt. En waar salades worden gemaakt; voor yoghurt vruchtengeleien worden bereid en gezonde broodjes voor je ogen worden gesmeerd. We vertellen graag meer over onze passie, over onze ambacht en over onze receptuur.

Geen zin of tijd om te koken? In de ‘open keuken’ van Hart van Grolle kunnen klanten gezellig eten, afspreken met vrienden of een vers bereide lunch/maaltijd mee naar huis nemen. Bij ons mag u het eten proeven.

Verder vertrouwen we op een open en eerlijke aanbod van onze voorgeschotelde producten.
Wij vinden de volgende waarden belangrijk:

1. samenwerken
2. duurzaam en lokaal/streekgebonden
3. gemoedelijke sfeer
4. ieder verdient een eerlijke prijs
5. innovatief
6. puur natuur
7. eten zoals dat ooit gewoon was
8. kwaliteit is niet duur

Gezamenlijk met u willen wij iedereen ervan bewust maken dat wij allen verplichtingen hebben voor de wereld om ons heen. Een plek waar het grote geld en multinationals geen vat meer krijgen, maar waar al het goeds uit de regio haar invloed laat gelden. Een groen plein in ‘Hart van Grolle’ waar iedereen de vruchten van kan plukken.

Om al deze redenen ontvangt de Streekmarkt Hart van Grolle een innovatiesubsidie van de gemeente Oost Gelre ontvangen.